På gång igen

Hej igen om det är någon som läser detta. Sedan senast jag var inne och skrev här har jag minsann inte låtit bli att skriva. Jag har länge velat gå på skrivkurs så när jag fyllde för några år sedan fick jag pengar av Leif till en skrivkurs. Det blev inte av då, men jag hittade en broderikurs, BRODERA EN BERÄTTELSE och den gick jag. Det var en helgkurs och den satte fart på min fantasi så det blev bl.a. en fyra meter lång berättelse om hur man odlar och bereder lin. Så blev det Karolinas 50-årspresent där jag gjorde en kudde med "alla" hennes blommor i trädgården på latin. Jag tror att den blev uppskattad.
Sedan ordnade Vårstabibliotekets vänner en skrivkurs här i Vårsta. Vi var fem st som deltog och då satte det fart mera. Linda hette vår ledare och av en annav deltafare fick jag tipset att ta en skrivkurs på nätet och det gjorde jag så klart. Den innehåller 8 delar. Man får ett kompendium att lära av och en uppgift att sända in. Man har ett år på sig att göra de åtta delarna, annars avslutas det bara. Jag har lärt mig jättemycket och tycker det är roligt. Så nu har jag börjat på en berättelse (bok, men det låter så pretentiöst) som nu är inne på kap.7. Jag vill berätta om vår gamla Dammstuga, det vi vet och sätta det på pränt så att den kunskapen inte försvinner. Jag gör det inte som en dokumentär utan väver in det i en berättelse om människor, deras problem och huset. Det är så himla roligt så när man börjar skriva tar det inte slut förrän jag är trött i hela kroppen.
Dessvärre fungerar det inte så bra med den här kursen på nätet längre. Jag vet inte hur lång tid man ska ge honom, Leffe, att ge sin feed back men jag tycker det tar alldeles för lång tid, jämfört med vad det gjorde från början.Förra inskicket, det femte, fick jag påminna om flera gånger innan jag fick ett svar. Nu skickade jag in det sjätte den 20 mars få se när jag skriver till honom och muttrar. Jag har ju betalat hela kursen.
Skrivkursen här i vårsta skulle få en fortsättning men det var bara jag som anmälde mig, så det blev ej.
Jag skulle bara hitta mitt lösenord på bloggen och då blev jag fast vid tangenterna men nu måste jag städa.
Berit
Ska se om jag kommer ihåg hur man lägger in bilder också så ska jag visa Linberättelsen och Kudden.

RSS 2.0