HASSEL

Jag tänkte bara visa två olika sorters hassel. Först den som alla tror heter "Trollhassel". Det är den med vriden stam. Men det är inte rätt. Den heter "ORMHASSEL" och hos mig ser den ut så här när jag har klippt fram stammen ordentligt.

  Det roliga med den är stammarna f.ö. är den bara grön. "TROLLHASSELN" är trevlig på annat sätt. Nu på våren blommar den på bar kvist och är underbar att se på. Vi har fått en gul av Kina o Antti, och i dag ser den ut så här.   Det finns röda också.   Berit. 

TULPANER

Förr hade vi en massa rådjur i trädgården. Nu verkar de ha försvunnit, men fortfarande tycker jag att det är säkrast att ha tulpanerna bakom glas. I höstas satte jag ner 100 tulpanlökar i växthuset och så läste jag om att ha tulpaner och annat i stora krukor, täckta ute under vintern. Jag satte i många krukor, ställde invid en vägg, men inte under tak, täckte med löv och granris.
Nu, i mars tittade jag till dem och blev jätteglad över vad jag såg. De hade kommit lika långt som kompisarna i växthuset, om inte längre. De var bara lite blekare. Nu står alla krukor i växthuset för att de ska skynda på. Kanske har vi blommande tulpaner till påsk. Så här ser rabatten och krukorna ut i dag den 25 mars.



                                                           

Jag lovar att visa dem när de blommar.   Berit

TRÄDGÅRDSIDEÈR

Man måste ju ha något hängande vid infarten i G. Det har varit blommor och kransar och så kom jag på idén att göra en krans som varar väldigt länge. Själva kransen gjorde jag av vildvinsrankor. Så knöt jag ihop fina, gärna glänsande, knappar med persiennsnöre. Sedan var det bara att knyta fast i kransen och hänga upp. Håller jättebra. 
   En gammal fågelbur utan botten ska bli spalje för en klematis. Få se hur det går när det börjar växa.
    Aran har jag huggit ur en träklamp och målat. En färgklick! Berit

TRÄDGÅRDSPRYDNADER

Det är roligt att pryda trädgården och samtidigt få utlopp för lite kreativitet. jag tycker om att jobba med täljkniv och brukar samla på mig "konstiga" grenar, störar och pinnar. Så skrapar jag ren dem, täljer lite och blir det något som man tycker om så kan man ju måla dem.         Här flyger min DRAKE i det gamla äppelträdet i G.

  Och här är SVANEN. Lite svårt att se varför den heter så.  Berit

RSS 2.0