LÖVET forts.

Tankarna runt vårsidan gick naturligtvis likadant. Färger i gult och grönt. Vad är det som kommer på våren som man längtar efter? Kanske fjärilar och nyckelpigor och lite ljusgröna bladknoppar. så haär blev det.

                 


  Nu ska jag bar lösa problemet med kanten. 14 febr. ska det vara klart och det blir det nog. Forts. följer.  Berit


LÖVET

Tidigt i höstas såg jag i tidningen att det skulle bli en utställnin med anledning av Hemslöjdens 100-årsjubileum. Det skulle göras löv, som skulle sättas ihop till träd och ställas ut på Liljevalchs i sommar. Löven skulle göras runt om i landet, 2000 st, och jag anmälde mitt intresse direkt. Jag trodde aldrig att jag skulle få göra ett men blev jätteglad när jag fick ett mail att jag var välkommen att hämta mallen en dag i oktober, tror jag.
Jag hade ingen uppfattning om hur stort det skulle vara och blev ganska förvånad när det var nästan 1 m långt och en knapp halvmeter brett.
Man fick göra i vilket material man ville men man måste hålla sig till mallens ytterkanter och fastsättningsanordningen måste vara OK.
Gör det så det är typiskt för dig sa man. och jag tänkte. Vad är jag? Lapptäcken, broderier, stickning, lite virkning och helst något som är lite tredimensionnell. Och så gick huvudet igång. Samla material först. Tur att jag har så mycket prylar. Och så bestämde jag mig för att botten skulle var i lapptäcksteknik. Det skulle vara en höstsida och en vårsida, för mallen är gjord av tjock plywood så det måste vara en sida åt var håll.
Jag började med hösten med färger i lila, rött och brunt. Sedan tänkte jag efter vad som kunde var typiskt på hösten och då blev det spindlar , bruna löv och myror. I dag har jag satt fast sidorna på mallen. Höstsidan blev så här.

                    forts.

TOMTEN

För några år sedan gjorde Birgitta, Ingrid och jag en tomte som vi skänkte till RödaKorset för utlottning. De fick in riktigt mycket pengar för den  för den var jättefin. Men så ville jag ha en egen och startade projektet.

  Här ditter han. Kroppen gjorde jag av ståltråd som jag lindade med trasor. Byxorna är sydda med läderlappar på knäna. Lusekofta, luva, strumpor och vantar är stickade och det viktigaste, HUVUDET, är tovat med fårskinnshår och-skägg. På ryggen en säck av renskinn. Trätofflor har han på fötterna. Just nu sover han men kommer tillbaka nästa år igen.
Berit


Födelsedag

När Leif fyllde år så var alla här. Många var vi      
Så trevligt att alla träffas. Livligt blir det och
Jasper blir trött

Berit

RSS 2.0